Vincze Gábor: Tiszteletre méltó gyermekek

június 30, 2013    
Kategória: Hanganyag

2013. június 29.

Anna egész szívét-lelkét kitárta az Örökkévaló előtt, és keservesen sírva imádkozott. Ilyen fogadalmat tett neki: Ó, Örökkévaló, Seregek Ura, bárcsak letekintenél, és észrevennéd szolgálóleányod keserűségét! Uram, ne felejtkezz el rólam! Jusson eléd a kérésem: engedd meg, hogy szülhessek, és adj nekem fiúgyermeket! Uram, ha megadod, fogadom, hogy ezt a fiút neked szentelem! (1 Sámuel 1:10-11)

Anna meddősége miatt a templomban könyörgött fiúgyermekért és megígérte Istennek, hogy ha teljesül a kívánsága, visszaadja őt az Úrnak. Milyen áldás az egy gyermek számára, ha a szülei nem a saját álmaikat próbálják beteljesíteni rajta keresztül, hanem engedik, hogy Isten terve valósuljon meg az életében, hiszen egy gyermekben már ott vannak Isten ajándékai és elhívása! Ily módon az anyák feltehetik a gyermekük életét az oltárra és imádkozhatnak, hogy csemetéik meghallják az Úr hívását. Az anyák imádsága nem hull a porba.

Az Úr meghallgatta Annának a könyörgését, elfogadta a felajánlását és fiúgyermeket adott neki, aki évekkel később olyan prófétája lett Istennek, hogy királyokat kent fel. Sőt, később az Úr az asszonynak még három fiút és két lányt is adott a felajánlott Sámuel helyett. Isten nem elvenni vagy elszomorítani akar, hanem bőségesen megáldani az Őt szeretőket! Ábrahámnak is megígérte, hogy annyi utóda lesz, mint égen a csillag.

Ugyanakkor van egy felkészülési időszak is, aminek során alkalmassá tesz minket Isten arra, hogy elkezdjük betölteni azt a Tervet, amire Ő minket erre a Földre teremtett. Jézus élete is rejtve volt, míg el nem jött a kánai menyegző, amikor pedig belépett az elhívásába és szolgálni kezdett. Sámuelt is előbb elkezdte felkészíteni Isten, majd pedig megszólította és elhívta. Így van ez a fiatalokkal is.

Tanuljuk meg tisztelni Isten teremtését és tervét a gyermekek életében, illetve bátorítsuk őket a felkészülésben és az elhívásuk, ajándékaik megragadásában, hiszen hatalmas eszközei ők az Úrnak!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!