Vincze Gábor: Vedd komolyan, amit Isten mond rólad!

július 11, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. július 10.

Sok ember nem tartja túl fontosnak a szerepét a világon, nem gondolja, hogy az általa végzett feladatok, imák, erőfeszítések bármi lényegeset tudnának hozzátenni ahhoz, hogy Isten terve megvalósuljon úgy a Földön is, ahogy a Mennyben. Hogyan lehetséges ez?

A Bibliában találunk példát ilyen gondolkodású emberekre és ennek ellenkezőjére is. Az egyik legismertebb Saul és Dávid története.

Saul olyan ember volt, aki nem vette magát komolyan, az elhívását sem és ennek következtében Isten szavát is semmibe vette, engedetlenné vált. Amikor királlyá akarták avatni, ő elbújt a holmik közé. A szívében nem nőtt fel ehhez a feladathoz, nem tudta elhinni, hogy ilyen tekintéllyel és pozícióval akarja Isten kitüntetni.

Isten azért ruház fel tekintéllyel embereket, hogy azok véghezvigyék az Ő akaratát, de ha mi nem vagyunk engedelmesek vagy nem tudjuk elhinni, hogy Isten bennünket akar használni, akkor akadályozzuk Isten tervének megvalósulását.

Dávid királlyá avatása egészen másként zajlott, hiszen ő komolyan vette, amit Isten mondott róla és nem bújt ki a feladat alól. Amikor mi is komolyan vesszük Isten tervét, amikor jó az önértékelésünk, akkor tudjuk őt igazán aktívan követni.

Isten szeretné, hogy beálljunk abba a szolgálatba, amire elhívott, felkészített és számára nem jelentéktelen, hogy a helyünkön vagyunk vagy sem. Dávid Isten szíve szerint való ember volt és ő folyamatosan megerősítette magát azokban az ígéretekben, amit Istentől kapott.

Isten is segít minket, hogy merjük elhinni azt, amit nekünk tervezett. Ilyen bátorítást kapott Józsué is, amikor az Ígéret Földjének az elfoglalása előtt állt:

Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. (Józs.1,7-9)

Isten nem vár el semmi mást tőled, csak azt, hogy hidd el, amit ő mond rólad!
Kezdd el azt megtenni azt, amit Isten ma mondott neked!

mp3 letöltése 9,5 MB 41:41
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!