Vincze Gábor: Vigyük együtt az örömhírt!

március 31, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. március 31.

A boldogsághoz mindenkinek arra van szüksége, hogy elfogadják, szeressék és törődjenek vele. Az Úron és a benne hívő testvéreken keresztül élhetjük át leginkább ezt a szeretetet és elfogadást. Azok, akik nem ismerik Istent, csak úgy tapasztalhatják meg Jézus szeretetét, hogy mi, akik hiszünk az Úrban, elvisszük és bemutatjuk nekik.

Isten sóvá és világossággá tesz bennünket e világban, hogy hatással legyünk a környezetünkre, ám az Úr tervét csak úgy tudjuk megfelelően kivitelezni, ha összefogunk és aktivizáljuk magunkat. Az Úr azt szeretné látni, hogy sok-sok kis gyülekezet jön létre a környezetünkben. Ezekben a kis közösségekben mi végeznénk a szolgálatokat, ajándékainknak megfelelően. Az Úr terve a sokszorozódás, ami együttes erőfeszítés által jöhet csak létre.

A világ tele van nyomorult, szükségben élő emberekkel. Az Úr úgy „evangélizált”, hogy odament, ahol a tömegek voltak: prédikált nekik, meggyógyította őket és gondoskodott a szükségleteikről. Nekünk, a gyülekezetnek is hasonlóan kell cselekednünk a Szent Szellem vezetése alatt.

Isten céljait együttesen az Eklézsia olyan módon tudja kivitelezni, ha megengedi az Úrnak, hogy átformálja a gondolatait, megőrölt gabonamagként feladja saját terveit, s az Úr kenyerében más gyülekezetek tagjaival „egybesütve” válik azzá az élő kenyérré, amivel a körülöttük élők táplálkozhatnak. Isten ugyanis rajtunk, hívőkön keresztül akarja megszabadítani ezt a várost és ezt a nemzetet!

mp3 letöltése 14,3 MB 01:02:33
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!