Weben dúl a love story

október 12, 2009    
Kategória: Ifjúság

Tudod ki van a másik oldalon?Nem hiszem, hogy különösebb kommentár kell az alábbi levélhez. Nem az a fontos, hogy ki az írója, még kevésbé fontos, hogy ki a címzett. Ha magadra ismersz/ismertek, az nem a véletlen műve, hanem a szomorú valóság. Olvassátok figyelmesen, még talán a lányok is!


Kedves Barátom!

Egy kicsit aggódom, mert már egy jó ideje nem hangoztatod, hogy milyen jó nálunk lenni. Ez azt jelenti, hogy valahol máshol érzed jól magad. Vagy nem is érzed jól magad?

Sajnos még a gyülekezetben sem fordulsz meg, ami egy kicsit rémisztő. Mi lehet fontosabb az Istennel való kapcsolat építésénél, melynek a gyülekezet az egyik formája. Gondolom, ezt nem vitatod. Nagyon kezdek aggódni miattad. Megértem, hogy nem jó az embernek egyedül lenni, de tudod mi rosszabb ennél is? Ha Isten nélkül, és csak magad körül tekeredsz és tekeredsz, és nem adod fel azt, amit már régen fel kellett volna adni, mert különben az fog meg, nem enged el, rabságba vet. Bocsánatot kérek, ha beleavatkozom az életviteledbe, de a barátunk vagy, és nagyon nem jó látni, ahogy elégeted magad egy olyan oltáron, amely nem az Istenért van.

Soha nem lelkesedtem, és hangoztattam is, hogy nem tartom jónak semmilyen formában az internetes ismerkedést. Tudom, mondod, hogy ezek keresztény társkeresők. Lehet, de azt is tudom, hogy a gonosz, még ezeknél különb helyekre is megpróbálja beékelni magát. Miből gondolod, hogy nem használ fel egy-két ledér hölgyet, hogy úgy csavarja el néhány naiv alak eszét, hogy azok el is vesztik. Végül nem is csak az eszüket…

Ne az én bölcselkedéseimet hallgasd, egy cikkre szeretném felhívni a figyelmedet. Ez egy „világi hozzáállás”, de ne feledd, a gonosz, mint ordító oroszlán jár szerte és azt lesi, hogy kit lehet elejteni, vagy megsebesíteni, mindenre figyelj!

Gondolod, egy-két könnyű kis hölggyel való levelezésed között a Szellem veled szárnyal? Gondolkoztál már azon, hogy amikor levelezgetsz mindenféle ismeretlen lányokkal, a Szentszellem mit tesz közben? Vagy az Atya hogy lát Téged eközben? Sajnálom azokat a leányokat is, akik besétálnak jobb jövőt hajhászva az ilyen kétes kalandokba. Ez a mai, modern kor kalandja, és nem megengedhető egy Isten szerint élni szertő számára, mert sért és kölcsönösen beszennyez, akaratlanul is. Nem befedett dolog ez!

Ne engedd magad elvarázsoltatni, mert nagyon veszélyes! Azt gondolom, hogy a világ könnyű és sikamlós, észre sem veszi az ember és már régen egészen máshol van, mint ahogy tervezte. Olvasd el az alábbi sorokat és kérdezd meg magadtól, tiszta és jó lelkiismerettel, hogy jó úton vagy-e? Békességed van-e?

Isten jól ismer Téged, azt hiszem, nem a sikertelen és kétes e-mail-ezés mellett van, ami a kapcsolat-teremtést illeti. Ezt, tiszta szívvel merem leírni.

Olvasd az említett cikk pár sorát (a többit nem is mertem idemásolni, úgyis kitörölné a moderátor):

„Az interneten történő társkeresés nemcsak önálló nyelv, stílus és életmód, hanem szuper perverz világlátás is. Chat-en és e-mail-en minden sokkal könnyebb. Ha egyediek, kreatívak és szexisek vagyunk, öt perc után az ágy a téma.”

A békességed, és a valóban egészséges kapcsolat kárára megy az egész! Mind az emberekkel, mind Istennel. Ennél bölcsebbnek, valóban kreatívabbnak kell lenned!

Szeretettel és imádkozva: M.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

19 válasz   “Weben dúl a love story”
 1. Oroszi László szerint:

  Sziasztok!

  Én is úgy gondolom, hogy a interneten történő kapcsolat keresés nem igazán jó dolog!
  A gonosz az interneten keresztül is el akar fordítani az Úrtól! Nem is gondoljuk, hogy az ő munkája is benne van ebben!

  Én úgy szeretnék a hölggyel megismerkedni,hogy személyesen! Az Úrra bízni azt hogy Ő kit ad mellém!

  Az a legjobb szerintem ha az Úr akaratát keressük ebben is! Várjuk meg a kairosz időt! Isten nem siet de nem is késik! Neki gondja van ránk a kapcsolat teremtés dolgában is!

  Tényleg egy rossz döntés, és már ki is kerültünk az Úr drága vérének befedezettségének védelme alól!

  Áldott hetet nektek!

  Üdvözlettel:o_laci

 2. kiss gábor szerint:

  Kedves M! (a cikk szerzője)

  Örülök annak, hogy a szíveden viseled a keresztények lelki, és azon belül is a párválasztási dolgait.
  De kérlek engedj meg nekem egy pár észrevételt- röviden- a cikkeddel kapcsolatban.
  Sajnálom azt, hogy semilyen konkrét történettel, eseménnyel nem illusztrálod a cikkedben leírt állításokat. Gondolok itt arra, hogy pl.Gipsz Jakab megismerkedett a Mari nevű hölggyel a neten, és mikor találkoztak és kiderült hogy Bélának hívják a valóságban.
  Vagy az a pár soros idézet amire hivatkozol, mit nem mertél a tartalma miatt teljesen leadni, hát nem is tudom, legalább a forrást tüntetnéd föl! és az egész cikkből keljen levonni a következtetést, nem pedig abból a három mondatból. Meg még valami a hitelesség szempontjából. Vállalhatnád a neved, és nem csak annyit, hogy M., ugyan is e név mögött -és most bocsáss meg, nem akarlak megbántani- de maga a Mikulás is lehet, aki szereti a gyerekeket és jót akar nekik. Ezeket csak azért írom, mert én is -volt idő- mikor direkt leveleztem internetes társkereső forúmokon, pont azért, hogy megtapasztaljam az ilyen állítások igazságtartalmát, vagy inkább hiteleségét,mint az iménti cikkben való állítások. Meg kell mondani nem !! tapasztaltam semmi ilyent. Pedig hosszú ideig gyakoroltam magam ebben. Sőt én személyesen ismerek olyan fiatal embert, aki internetes társkeresőn találta meg az élete párját, és ma már gyermekük van, és házasságban élnek! Amit Te írsz kedves „M”, az egy nagyon sarkított, szélsőséges példa. Meggyőződésem egy érett, felnőtt hívő ember, nő, vagy férfi, tudja az ilyen internetes dolgokat kezelni, ha a Biblia talaján áll.
  Természetesen az előttem író férfiúval értek egyet (Oroszi László), hogy a személyes ismerkedés a legbiztosabb. De lehetnek kivételek is.

  Kiss Gábor

 3. Jeney Attila szerint:

  @ kiss gábor:
  Kedves Gábor,

  Köszönjük, hogy hozzászólásoddal ennek az elég kényes, magánszférát is érintő kérdésnek a másik oldalát is megvilágítottad.

  Nem M. a cikk szerzője, hanem e sorok írója, aki arra gondolt, a nyilvánosságot megkockáztatva, ettől a konkrét esettől természetesen elvonatkoztatva, az olvasók véleménye segítségével igyekezzék körüljárni e témát.

  Azt gondolom nem a levél hitelessége a fontos, hanem a felvetett probléma. A levél csak ürügy, hogy ezekről a kérdésekről beszélhessünk.

  Valójában nem tudjuk, mennyire elterjedt a webes társkeresés, és hogy főleg mennyire sikeres? Ajánljuk-e a gyermekeinknek, fiainknak, leányainknak, vagy más felé orientáljuk őket? Tudunk-e nekik olyan programot, közösséget biztosítani, amelyben megismerhetik egymást, megtanulhatják kibontakozó érzelmeiket kezelni?

  A chat, a Facebook, iWiW és a többi ismeretségi hálózat támogatja-e a mély emberi kapcsolatokat, vagy csak a felszínes locsogás sivár mezői?

  Megannyi fontos kérdés, melyre mindnyájunknak vannak válaszai pro, vagy kontra. Merre billen a mérleg?

  Erre keresnénk a választ…

 4. Attila szerint:

  Kedves Testvérkéim
  Minden ismerkedés alapja ez lenne>”GYÖNYÖRKÖDJÉL AZ ÚRBAN ÉS Ő MEGADJA NÉKED SZÍVED KÉRÉSEIT.”37.Zsoltár 4.verse
  Egy frissen megtért tapasztalatlan fiatalember ebben bízik.Van ebben 3 lépcső
  I.) Személyes kapcsolat ISTENNEL A TÉRDEIMEN
  2.) A SZEMÉLYES ISMERETTSÉG,GYORSABBAN VER A SZIVED,HA ŐT MEGLÁTOD
  3.) Nem kell VAKNAK LENNI,HA A LÁNY MÁSSAL IS FLÖRTÖL AZ NEM ISTENTŐL VAN
  Aztán egy fontos alappillér>”ELHAGYJA AZ EMBER AZÉRT APJÁT ÉS ANYJÁT ÉS RAGASZKODIK AZ Ő FELESÉGÉHEZ.,”Márk I0.7-9. Máté I9.4-5. Vajjon hány fiatalember van ott anyagilag,hogy otthont teremtsen?Vannak országok ahol segélyekből is 35 x jobban élsz mint itt. I0 ezer tagú gyülekezetben feltűnt,hogy a lányok a 4.X-hez közel nincsenek férjnél,a férfiak közel az 5.X-hez MÉG MINDÍG KERESIK AZ IGAZIT.
  És a legfontosabb pillér>”NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL,ADOK NEKI TÁRSAT,HOZZÁ ILLÖT.”I.Mózes 2.I8.”MERT AMIT ISTEN A MENYBEN EGYBEKÖTÖTT, AZT EMBER ITT A FÖLDÖN EL NE VÁLASSZA!”mégis megteszik szívbaj nélkül.
  28 éves,sudár,formásan domborműves aranyszőke hajú,zafírkékszemű szép leány mellett,56 éves,hájas,kopasz,potrohos kertitörpe feszített.Bárgyú vigyorral odajöttek hozzám és a fülembe súgták.”Ugye milyen SZÉP PÁR,AZ ÚR IS EGYMÁSNAK TEREMTETTE ŐKET.A fiatalasszony most várja a 2.babát!”A FIATALEMBER MEG AKIHEZ EZT A LÁNYT ISTEN KÖTÖTTE,VIZESRE SÍRTA A PÁRNÁJÁT.Egy biztos,ha LELKÉSZ LENNÉK ILYEN FRIGYET NEM KÖTNÉK MEG!!VÉRLÁZÍTÓ!Az a lány a te feleséged is lehetett volna Kiss Gábor!
  Aztán az ilyen nők válnak később pl.az istentisztelet.hu-n ledér nővé,mert I0-I5 év múlva a férjének nincs állótehetsége.Van fönt jópár ilyen nő,leveleztem ilyenekkel.
  Attila

 5. kiss gábor szerint:

  @ Attila:Kedves Attila!

  Örülök, hogy elmondtad a véleményed, és megtisztelő volt, hogy engem is belevettél, és hogy egy 28 éves szép sudár stb. hölgyhöz adtál hozzá.
  Viszont ami föltűnt a válaszodból nekem az az, hogy nem derült ki az, hogy a fiatal lány miért a potrohos urat választotta, és miért hagyta ott az ifjút, aki e miatt vizesre sírta a párnáját. Meg hogy az igazi házasságok a Menyben köttetnek. Akkor ezek szerint nem a te döntésed? Én tudok olyanról, hogy két fiatal mindenben megtudott egyezni, mindenki azt mondta róluk, hogy Istentől van a kapcsolat, még is a fiatal ember kihátrált belőle (teknikai okok miatt, és ezt most nem részletezném mert magára ismerhet) és sokáig gyötrődött amiatt, hogy megszegte Isten akaratát, mert mindenki azt mondta, hogy a kapcsolat az Úrtól van. Szeríntem az Úr ad ebben döntési szabadságot az embernek.
  A 10 ezer fős gyülivel kapcsolatban (lehet, hogy a Hit Gyülire gondolsz?)
  Nos lehet, hogy ez a bőség zavara is ha valaki nem találja ennyi ember között a társát. De lehet az is, hogy valami baj van az emberrel, ha 50 felé mégmindig keresi a nagy őt. Egy nő meg nem tehet arról- szerintem- hogy még mindig egyedül van 40 felé, mert hát ha teszetoszák a férfiak….Meg különben is egy nő nem kezdeményezhet normális esetben.
  Kiss Gábor

 6. Laci szerint:

  Kedves Fórumozók!

  Az én véleményem a témával kapcsolatban, hogy a helyén kezelt internetes ismerkedést nem rossz dolog. Mivel jelenleg az egyházra jellemző, hogy sok kis gyülekezetből áll, ez segítheti és adott esetben megkönnyítheti a kapcsolatteremtést.

  Akár diszkréten megszólítható rajta keresztül a kíváncsiságot ébresztett „potenciális jelölt” és adott esetben hamar ki is derülhet, hogy viszonzott-e a szimpátia, a közeledés, vagy sem.
  De a túlságosan személyes dolgokról – ráadásul hosszú időn át – való kommunikáció a másikkal való találkozás nélkül sok hirtelen jött csalódást rejtegethet magában. Mint mindenben, ebben is a mértékletességet látom követendőnek, és a legjobb a „kiszemelttel” történő mielőbbi találkozás.

  Az első lépések megtételéhez vagy akár a folytatáshoz is – megfelelő arányban – viszont jól jöhet a net.

  Isten vezetésével kapcsolatban az a véleményem hogy a hívő fiatalok „elszellemizálják” ezt a kérdést!!!!! Talán a bizonytalanságuk és a felelősség felvállalás hiánya miatt, és ez sok problémát okoz manapság.

  A párválasztás és a házasság kérdését Pál elég gyakorlati módon kezeli (az 1Korintus 7-ben,vagy az Efézus 5-ben) és nem a kijelentések megkapására helyezi a hangsúlyt, nem is arra, hogy személyesen kit kinek rendelt az Úr, vagy hogy hol és hogyan találjuk mag a társunkat (interneten, gyülekezetben, az utcán sétálva stb.) inkább arra hogy egy felelősséggel meghozott döntésben hogyan viszonyuljon az egyik ember a másikhoz és legyen tisztába a döntése kötelezettségeivel.

  Véleményem szerint jó ha van személyes kijelentés, de nem szükségszerű. Ha két olyan ember köt házasságot, akik az Ige házasságra vonatkozó (logosz) tanácsait a szívükben hordozzák és megélik, boldogok lehetnek személyre szabott kijelentés nélkül is, – csakúgy mint akik kaptak rémát – akár az interneten tették az első lépéseket, akár már egyből személyesen találkozva.

  Üdv,
  Laci

 7. kiss Gábor szerint:

  Kedves Laci!

  Teljesen egyet értek azzal amit itt írtál, talán annyi különbséggel, mint aki már járt ezeken az ösvényeken, hogy szerintem jó ha van egy kijelentés az Úrtól (amit én hívhatok belső meggyőződésnek is a szívben ), mert jöhetnek nehéz, mondhatnám szürke hétköznapok is a házasságban, mikor a szeretet tüze nem annyira lobog, mikor a felek napokig nem szólnak egymáshoz, és minden nagyon elbizonytalanodik. (Vajon jól döntöttem?, tényleg Őt kellett választanom?) Ekkor jó ha van a szívben egy erős meggyőződés a kapcsolat eredete, forrásával kapcsolatban, mert ez közelebb visz a megoldáshoz, a házas felek kibéküléséhez, a kapcsolatuk megújulásához!

  Kiss Gábor

 8. Gabor szerint:

  Laci írta:

  Véleményem szerint jó ha van személyes kijelentés, de nem szükségszerű. Ha két olyan ember köt házasságot, akik az Ige házasságra vonatkozó (logosz) tanácsait a szívükben hordozzák és megélik, boldogok lehetnek személyre szabott kijelentés nélkül is

  Laci, gratulálok! Ezek bátor kijelentések. Kiszámítható, szilárd jellemeket feltételez, ami a felnőtt társadalomban nem feltétlen délibáb.
  A magam részéről: nekem abban az életkorban, amikor társat választottam nem volt meg ez az alap, mert nem volt se elképzelésem, se elvárásom, se tapasztalatom, se összehasonlítási lehetőségem, se érzelmeim vezetésének támasza. Így nekem rendkívül fontos volt, a felülről való szó, bár az előző mondatomban leírtak miatt emögött részemről lelkileg semmiféle megerősítés nem volt. De ha a lelkiek kialakulására vártam volna, akkor még egy pár évik egyedül éltem volna, úgy gondolom. Így viszont beleugrottam, és nem bántam meg, mert igaz a mondás: „lakva ismerik meg egymást”.

 9. Laci szerint:

  Kedves Gáborok és olvasók!

  Köszönöm a reflektálást. Amint az kiderült nektek már van tapasztalatotok a témában…..

  Felmerült még bennem egy kérdés, amiben érdekel a véleményetek.

  Rengeteg korombeli fiatal – és különösen lány – van akik már úgy érzik azt érzik hervadoznak a harmincas éveikhez közeledve. Flusztráltak, csalódottak, értéktelennek érzik magukat.

  Szerintetek mit tegyenek az ügy érdekében? Különösen a lányokat viseli meg ez a helyzet – ahogy látom. Szerintetek egy lány lehet és legyen e kezdeményező, ha a fiú nem az? Ha igen akkor hogyan fejezze ezt ki?

  Ha esetleg hölgyek is olvassa ezt a fórumot, az ő véleményeire is kíváncsi lennék!

  Laci

 10. kiss Gábor szerint:

  Kedves Laci!

  Én azt gondolom, hogy valóban egy harmincas éveiben járó hölgy nehéz helyzetben van. De ez a helyzet nem reménytelen. Szerintem hit által minden lehetséges. De nézzük meg mit mond maga a Biblia, Isten Igéje. A Rút könyve kifejezetten erről is szól. Rút halmozottan hátrányos helyzetben volt. De mikor Naomi mellett maradt feltétel nélkül- ez alatt azt értem, hogy nem az újraházasodásán gondolkodott, ráadásúl Moabita is volt, az az idegen- ekkor vállalta a holtig tartó özvegységet is. Ugyanis a Mózes törvénye értelmében semmi esélye nem volt arra, hogy Izrael házából való délceg fiatalember megkérje a kezét. Még is elkötelezte magát Izrael népe, Izrael Istene mellett. A történet vége pedig ismert, Egy Boáz nevű -mai értelembe vett-vállalkozó ember szérűje, földjére tévedt, és ez a férfiú megváltotta magának feleségül. Rút hűsége, hite, elkötelezettsége olyan erős volt, hogy még a Messiás családfájába is belekerült. Mi ennek a bibliai történetnek az üzenete, tanítása a mai fiatal hölgyek felé?
  Először is az, hogy ne adják föl, tartsanak ki, Isten hűséges.
  Másodszor is hit Isten gondviselésébe.
  Harmadszor ahogy Rút is, úgy a hölgyek is tudnak kezdeményezni. Ha látnak egy túlságosan is elfoglalt fiatalembert, aki ráadásul egyedül álló, akkor finoman oda feküdhetnek a lába alá- ami az elkötelezettségnek is a mutatója, magyarán észre kell magukat vetetni az adott fiatal emberrel- megvannak ehhez a nők trükkjei, nem kell őket félteni.
  Negyedszer, legyenek csinosak, illatosak, ne látszódjon rajtuk a hervadozás nyoma. Csinálják hitből a dolgokat!
  Én viszonylag sok fiatal hölgyet -harmincon túl- láttam már kitartása, hite gyümölcseként, férjhez menni. Tudom nem könnyű és minden tiszteletem a kitartó hölgyeké akiknek meg lesz ezért a jutalmuk!
  És végezetül semmiképpen nem ajánlom a világban való keresgélést!! Ez – mondjuk úgy – lelki, szellemi öngyilkosság. A világban nincs bibliai értékrend, csak sok esetben érdek. Ez pedig kevés a boldogsághoz!

  Kiss Gábor

 11. Attila szerint:

  Kedves Gábor
  Most válaszolok neked.A 28 éves sudár lány miért az alacsony 56 éves potrohos urat választotta?A POTROHOS nagyon gazdag és a lány főnöke volt a csaj meg a titkárnője. 9 évig kezelgette a lányt mielőtt elvette.A történet csattanója hogy a POTROHOS MÉG EL SEM VÁLT 42 ÉVES NEJÉTŐL AKIT NÉGY GYEREKKEL OTTHAGYOTT MERT A NŐ MEGHÍZOTT,A PÁSZTOR MÁR ÖSSZEADTA A FIATAL LÁNNYAL.Szerintem égbekiáltó disznóság.Az egészet onnan tudom mert az első felesége megtalált a neten,leveleztünk egy kis ideig.
  Na erre mondja valaki,hogy EZ A HÁZASSÁG AZ ÉGBEN KÖTTETETT.Ha a mostani eszemmel a lány volt vőlegénye vagyok A POTROHOS MA SZÍVÓSZÁLLAL ESZI A LENCSÉT VAGY A RÁNTOTTHÚST.Mert akárhonnan nézzük VÉRLÁZÍTÓ!
  Látod Gábor igazat adok neked,EZ A SRÁC TÉNYLEG NYÁMNYILA TESZE-TOSZA OVODÁS VOLT NEM PEDIG TALPIG FÉRFI.
  A BŐSÉG ZAVARÁRA a válaszom: Amikor mindketten azt érzitek,MÁR NEM TUDTOK A MÁSIK NÉLKÜL ÉLNI,VELE AKAROD LEÉLNI AZ EGÉSZ ÉLETEDET,AKKOR MILLIÓ NŐ LEHET KÖRÜLÖTTED,NEM FOG ÉRDEKELNI MERT CSAK Ő LÉTEZIK MÁR SZÁMODRA ÉS A LÁNY VISZONT IS EZT ÉRZI.
  De ekkor JÓL VIGYÁZZ,SOHA NE MONDD EZT KI NEKI,MÉG CSAK NE IS ÉREZTESSD VELE,mert az ördög nem alszik.”JÓZANOK LEGYETEK ÉS VIGYÁZZATOK,MERT ELLENSÉGETEK AZ ÖRDÖG MINT ORDÍTÓ OROSZLÁN JÁR SZERTE ÉS LESI KIT NYELJEN EL.”I.Péter.5.8.
  Ugyanis HA TE EZT NEM HÁZASSÁGBAN MONDOD KI ELVESZÍTED ŐT.A dúsgazdag ÁLKERESZTÉNYEK MÉRGES DARÁZSRAJKÉNT KEZDIK ŐT OSTROMOLNI ERKÖLCSTELEN AJÁNLATAIKKAL ÉS Ő KILÉP A VELED VALÓ KAPCSOLATBÓL,MERT A PÉNZ A CSILLOGÁS ELVAKÍTJA.
  Na ilyenkor van az,hogy „Gábor!TUDOM JÓL,HOGY ISTEN NEKEM RENDELT TÉGED!DE TE NEKEM NEM KELLESZ!”Inkább az ANYAGI BÖSÉGET VÁLASZTJA MINT EGY ŐT ŐSZINTÉN ÉS IGAZÁN SZERETŐ FÉRFIT.Lássd a fenti esetet.
  Testvéri Okítással
  Attila

 12. Kiss Gábor szerint:

  Kedves Attila!

  Teljesen egyet értek veled mindabban amit a fenti sorokban leírtál. Talán annyi különbséggel, hogy azért én nem vágtam volna pofán (már bocsánat, de gondolom erre céloztál a szívószálas étkezéssel) a potrohost, de az a nő is megéri a pénzét aki a vagyon miatt házasodik csak. Én azt mondom az a fiú akármilyen tesze-tosza is, hosszútávon csak jól járt. Na meg a ’lelkész’ úr is aki összeadta őket. Én az ilyent nem tartom annak. De a potrohos úr felesége is megérdemel egy-két szót. Szégyellje magát, hogy meghízott! Én ismerek olyan feleséget nem is egyet, akinek 4-6 gyermeke van, még sem hízott el. Le a kalappal előttük. Ezek a nők tényleg szeretik, tiszteik a férjüket, meg meg is maradtak az anyaság mellett nőnek. Ennyit akartam még hozzáfűzni.

  Kiss Gábor

 13. Attila szerint:

  Kedves Gábor
  Igazat adok neked abban,hogy egy nőnek nem kéne 30 kg túlsúlyokat fölszedni még talán I3 gyerek után sem.ha ő IGAZÁN SZERETI A FÉRJÉT.Tudod találkoztam ilyen Erdélyi nővel és ennyi gyerek szülése után még az az egészséges I0 kg plusz sem volt rajta.Baptista lelkész vette el.Másik példának ott van Hajni tőlem I0 évvel idősebb 3-ad unokanővérem.7 gyermeket szült egy tőle 25 évvel idősebb pásztornak.A mai napig büszkén álló keblek,darázsderék,kosárlabda gömbölyűségű hátsó dombormű, EGYETLEN gramm FÖLÖSLEG NÉLKÜL.
  A másik,hogy a pásztor csak van,MINDEN HAJNALKÁÉ A GAZDÁLKODÓ SZÜLEI UTÁN.Szép nagy ház kb.500 x 20 m-es kerttel.
  Látod Gábor nekem nem sikerült ilyen csajt kifogni.
  Tudod mai lányoknak egyetlen dolog számít.3 év alatt 57 kosarat kaptam az istentisztelet.hu weblapról.Max a 4. Levélben kaptam 3 kérdést.”MI A HIVATÁSOD?MILYENEK AZ ÉLETKÖRÜLMÉNYEID?MENNYI A HAVI JÖVEDELMED?” Na ezt hívják ők VILLÁMISMERKEDÉSNEK.Gyakori trükk,hogy a barátnőjük fotóját teszik föl.
  Keresztény Ismerkedési Napon Személyes kontaktusnál 37 éves lány első két kérdésére válaszoltam,MIRE AZ A HÁTSÓJÁVAL FORDULT FELÉM,DERÉKBÓL 2 X MEGRISZÁLTA A FENEKÉT,KÖZBEN A SZEME SARKÁBÓL LESETT.
  Vigyázzatok nagyon ezzel a honlappal MERT 80%-uk férjnél van DE LETAGADJÁK! AMELYIK HÓNAPOKIG LEVELEZIK AZ CSAK SZÓRAKOZIK VELETEK VAGY A PISZKOS JÁTÉKAIHOZ KELLETEK BALEKNAK.
  Testvéri Szeretettel Attila

 14. kiss Gábor szerint:

  Kedves Attila!

  Nagyon sajnálom azt, hogy ilyen nehezen megy Neked az ismerkedés, meg valamilyen kedves hölgy megtalálása. Bevallom nagyon kevés normális nő van ma a világban. De azért az egyházban csak vannak hölgyek? Én úgy tudom a gyülekezetekben a nemek aránya a nők felé billen?! De azért ne add föl! Az Úr neked is akar olyant adni aki hozzád illik!
  Szeretettel: Kg

 15. Kinga szerint:

  Sziasztok!
  Nagyon érdekesnek találom a témát. Én nem zárnám ki azt a lehetőséget, hogy Isten vezethet a társkeresésben akár internetem keresztül is, de valóban nem könnyu és vigyáznunk kell. Én is probálkoztam a társkeresésnek ezzel a formájaval az istentisztelet.hu-n. Nem jártam sikerrel, de ugy hiszem nem is kell nekem ott keresgélni. Azzal kapcsolatosan hogy egy lány kezdeményezhet-e ugy gondolom jobb ha nem, de vannak kivételes esetek mint a Ruth példája is, de ez az egyedüli eset a bibliában is. Szerintem inkabb a fiuk szedjék össze minden bátorságukat és merjék felvállalni a visszautasitás kockázatát:)
  Amugy ne feledkezzetek meg arrol, hogy a nok szükségletei közé tartozik, a megfelelo anyagi háttér is, biztonságérzetet ad.

 16. Richi szerint:

  Kedves Kinga!Nem tudom hallottál már tanitást a házasságról,de a Nőnek a Názáreti Jézus Krisztus adjon biztonságot,biztonság érzetet(ezt a Női nem Éván keresztűl elvesztette a bűnbeesénél).Nem hiszem hogy ezt a kérdést pénzhez kéne kötni.Hiszem hogy Isten beszédén alapuló szövetség és ehez töretlenűl ragaszkodó mind két fél,mindenre képesek.Hit,és szeretet!

 17. Kiss Gábor szerint:

  Kedves Richi! (örülök annak, hogy egy hölgy is megszólalt ezekben a kérdésekben) Szerintem Kingának igaza van, mert valóban a nők vágynak az anyagi biztonságra sőt általában mindennemű biztonsága. Valóban Jézus ad biztonságot (talán ez a biztonság egyfajta belső bizonyosság ami a sikeres választást is elősegíti)de azt azért le kell szögezni, hogy itt élünk ezen a földön (azon belül is ebben a magyar valóságban)és itt szükség van ilyenre. Jó annak a hölgynek aki olyan férfi emberhez tud, vagy mehet hozzá aki legalább annyira férfi, hogy tud egzisztenciát teremteni. És ha ez meg van, akkor jöhet-szerintem- a hit és a szeretet.
  Kingának meg üzenném, hogy abban is egyet értek vele, hogy -ahogy a Rúth könyvét említette- hogy egy hölgy is valamilyen szinten kezdeményezhet. Mert lehet hogy az a fiatal ember, aki neki tetszik, annyira bele van merülve a vállalkozásába, munkájába, ügyeinek az intézésébe, hogy nem veszi észre azt az áldást ami egy hölgy formájában az Úrtól küldetett. A visszautasítással kapcsolatban meg hát miért lenne visszautasítás?! Ha meg sem próbálják az útjaikat összehangolni akkor valszeg elutasítás és siker sem tud születni. De mindenképpen igaz az, hogy a férfiaknak bátornak is kell lenniük, nem félve a kudarctól!

 18. Kinga szerint:

  Kedves Richi! Én sem gondolom, hogy a párválasztás kérdését az anyagiak függvényében kell eldönteni, csupán probáltam megszólaltatni egy más hangot, ami alatt nem feltétlen a gazdagságra gondoltam, csupán csak arra, hogy az illető ne legyen pl. sem gazdag, sem szegény:)
  És igazad van Gábor, valóban nem kell visszautasitást kapjanak azok a bátor fiuk, akik mernek kockáztatni.
  Isten áldjon titeket!

 19. Richi szerint:

  Kinga!Köszönöm a hozászólásod és gondolataid.Teljesen megnyugodtam,azt hittem hogy az Én gondolkodásommal van baj.De most már láttom hogy minden rendbe.

Kérlek, írd meg a véleményed!