Zákeus

december 16, 2010    
Kategória: Misszió, Vajdaság

A gyerekek tátott szájjal hallgatták Zákeus történetét, aki egy gonosz ember volt, mert elvette az emberektől a pénzüket, akkor is, ha szegények voltak, nem érdekelte őt, csak az, hogy ő gazdag legyen. De mikor Jézus bement hozzá, annyira megtért, hogy ami addig fontos volt neki a pénz, a lopás, mások kihasználása, ezeket mind elhagyta, sőt sokszorosát visszaadta azoknak, akiktől valamit elvett. Ezt teszi Jézus Krisztus, ha behívjuk az életünkbe. Gyökeresen és teljesen megváltoztat, ahogy Zákeust is. Zákeus boldogtalan ember volt hiába volt sok pénze, de mikor Jézust befogadta rájött, hogy Jézus az, aki be tudja tölteni az űrt, amit mindig is keresett, és amire a pénz sem volt képes. Szeretnétek azt a boldogságot átélni, amit Zákeust átélt, szeretnétek befogadni ti is Jézust a szívetekbe? Hat kis kéz emelkedett a magasba. Ez a hat gyermek nem szokott járni gyülekezetbe, de most eljöttek, és mivel gyermeki szívvel (kételkedés nélkül) hallgatták az igét, meg tudta érinteni őket Isten szeretete. Befogadták az Úr Jézust a szívükbe! Ha olyanok nem leszünk, mint a kisgyermekek semmiképpen nem megyünk be Isten országába, pedig Ő velünk szeretné eltölteni az örökkévalóságot!

Ezen a hétvégén csodálatosan megtapasztaltuk Isten kegyelmét, emberek adták át a szívüket Istennek. Örömöt, reményt hozott a bánat és a kilátástalanság helyére. A vasárnapi Istentiszteletre Szabó Viktor pásztor társunkat, barátunkat hívtuk meg Szabadkáról, feleségével, Xéniával, hogy szolgáljanak közöttünk, nagy áldás volt.

A nagy szegénység miatt nagyon sok a lopás, így rengeteg a csonka család, mert sok családfő a börtön ben van. Az Anyukák nem tudnak elmenni dolgozni, mert a gyerekekre vigyáznak, de télidőben nincs is munkalehetőség. Olyan család is van, ahol a gyerekek egyedül vannak, mert az édesapa meghalt, az anyuka meg elhagyta őket, egymást nevelik a gyermekek, és főleg lopásból tudnak megélni, főleg télen. Óriási a szegénység, a bűnözés, az erőszak. Hirdetjük az evangéliumot, és próbálunk segíteni a családoknak, sokszor érezzük azt, hogy csak egy csepp a tengerben, amit tenni tudunk, de hiszünk a sokszorozódás elvében, ha egy magot elvetsz, abból, mindig több mag lesz, pl. kukorica. És vannak olyan hűséges tanítványai az Urnak, akik vállalják a missziós élet sok-sok küzdelmét. Télen a rettentő hideg, a fagy, a földön alvás, a sárban gyaloglás, a kevés alvás, nyáron a rettentő hőségben dolgozni sokszor fizikai munkát, imádkozni ennivalóért, üzemanyagért, a missziós kocsi javítási költségeiért, hidegben tisztálkodni,  egy közös zuhanyzón és Wc-n osztozni sokszor 30-40 emberrel stb. Éjjel-nappal emberekkel foglakozni, nincs magánéleted, mert szüntelen szüksége van valakinek, hogy törődj vele. Missziós társaink nemcsak az ottani embereknek nagy áldás, hanem nekünk is. Nagyon megtapasztaljuk, hogy mennyire fontos Testben gondolkodni. Istentől kapott ajándékainkkal kiegészítjük egymást, klassz, hogy Isten ezt így találta ki, a barátságról nem is beszélve. Mindezekért hálás a szívünk.

Azért is nagyon hálásak vagyunk az Úrnak, hogy a gyülekezetben egyre több a hűséges, szolgáló ember. Azokban az időszakokban mikor mi nem tudunk menni, akkor is tud már működni a gyülekezet és több hétközi alkalom is van.

Pénteken evangélizációs alkalmunk lesz, melyre jön Pintér Béla barátunk a feleségével Klárival, és egy Palánta báb csoport is az Élő Ige Gyülekezetből Budapestről. 150-200 emberre számítunk, kérünk, imádkozzál, hogy az emberek meghallják az evangéliumot. Hallván halljanak. Mind, ahogy minden embernek, ezeknek az embereknek is az egyetlen esélye az evangélium.

Kérünk, hogy imádkozzál értünk is, hogy az előttünk álló küzdőteret örömmel, hűséggel tudjuk megfutni!

Isten áldjon téged!

Szeretettel: Etelka és Gábor

„Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett.” Lk.19: 10

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!