Zion – meghívó

szeptember 13, 2010    
Kategória: Ifjúság

A Zion nevet a népszerű filmből, a Mátrixból, vettük. Először a 2007-ben megrendezett kánói ifi táborban használtuk; az esti alkalom után megrendezésre kerülő kávézó szekciót neveztük így. Ez a program a tábor keretein belül nagy népszerűségnek örvendett, mivel egy kötetlen beszélgetésre, kikapcsolódásra adott lehetőséget a fiataloknak, amit nagyon is élveztek. A nap folyamán elhangzott tanításokat, személyes átéléseket oszthatták meg egymással. Eközben ehettek, ihattak, játszhattak egymással. Amellett, hogy itt jól érezték magukat, volt egy komoly közösségformáló hatása is a fiatalokra, melynek köszönhetően egységes ifjúsággá formálódtak. Egy olyan családdá, akiket a hit tart össze.

Zion Café:

  • Havi rendszerességgel kerül megrendezésre a Szugló utcai gyülekezeti teremben.
  • Ez a kávézó egy olyan lehetőséget biztosít a fiatalok számára, ahol beletanulhatnak a szolgálatba. Ahol beleláthatnak a szolgálat minden áldásába, valamint a szolgálattal járó terhekbe is. Ki-ki a maga területén (pakolás, konyhai munkák, takarítás…), illetve az itt végzett szolgálatok közben tovább épülhet az ifjúsági közösség.
  • Továbbá olyan fórumot biztosít az ifiknek, ahová bátran elhívhatják világi barátaikat, osztálytársaikat, mivel jellegéből fakadóan fiatalos, könnyen emészthető. Itt egy kávé, tea, üdítő, némi ennivaló mellett tehetnek bizonyságot egy barátságosabb légkörben.
  • Valamint ezen kávézó keretein belül próbálunk meg értékes mondanivalóval bíró programokat szervezni, amelyeket keresztyén és világi fiatal egyaránt élvez, esetleg szívesen elvitatkozik az adott program témájáról vagy az ott felmerülő kérdésekről.

Zion Café – 2010.09.24.

16:00 – 17:30 – Zion előkészítése
A klub szervezővel a terem berendezése.

17:30 – 18:00 – Megbeszélés
A klub szervezővel röviden átbeszéljük az estét ezt követően imádkozunk érte.

18:00 – Érkezés, beállás
Debreceni ifi érkezik, beállnak a dicsihez, előkészületek.

18:30 – Kezdés
Az alkalomvezető köszönti a vendégeket pár szóban, ismerteti a programot, elmond néhány technikai információt.

18:30 – 19:00 – Dicsi

19:00 – 19:30 – Interjú
Egy rövid beszélgetés a zenekar vezetőjével.

19:30 – 22:00 – Szabad rész.
Kötetlen időtöltés, lehet enni, inni, játszani, beszélgetni.

22:00 – Zárás
Vacsora és reggeli a szállásadóknál.

Zion – Az emberiség utolsó mentsvára

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!